Logo

Opleidingen

Op zoek naar facility opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Alle opleidingen van F-Academy zijn praktijkgericht en zijn CEDEO erkend. Ook zijn onze facility opleidingen bij u op locatie te verzorgen of op maat samen te stellen, zodat het volledig aansluit bij uw specifieke opleidingswensen.

Actueel

Binnenkort beschikbaar

Afvalvrije werkomgeving in 9 stappen

Het verminderen van afvalstromen staat hoog op de duurzaamheidsagenda van organisaties. Vanuit facility heeft u de verantwoordelijkheid om toe te werken naar een - liefst - afvalvrije werkomgeving. Hoe kunt u duurzame en circulaire doelstellingen door effectieve afvalreductie concreet maken? Aan welke wettelijke verplichtingen moet u voldoen en hoe creëert u voldoende draagvlak bij medewerkers? Na het volgen van deze boostcamp heeft een kant-en-klaar stappenplan voor afvalreductie in uw organisatie.
Boostcamp | 1 dag | € 690 excl. 21% btw Meer info >

Binden en boeien van de interne klant

Investeren in een stabiele klantrelatie en effectieve communicatie met de andere stakeholders op het facilitaire speelveld zijn nodig om door te kunnen groeien naar een toekomstbestendig facilitair bedrijf.
1 dag | € 790 excl. 21% btw Meer info >

Boostcamp: Duurzame mobiliteit

Binnen veel organisaties valt nog veel winst te behalen op het gebied van duurzame mobiliteit. Als facility- of HR-manager bent u, vaak samen met andere collega’s, verantwoordelijk voor het samenstellen van het juiste pakket mobiliteitsvoorzieningen en -regelingen. Ook zorgt u voor het informeren van medewerkers en adviseert u over alternatieven voor duurzamer woon-werkverkeer. In deze live online boostcamp brengt u in kaart welke concrete maatregelen u kunt nemen en leert u hoe u reisgedrag van medewerkers positief kunt beïnvloeden.
1 dag | € 690 excl. 21% btw | F-Academy | HR AcademyMeer info >

Boostcamp: Facilitair management dashboard opstellen

Creëer uw eigen facilitair management dashboard: inzicht in prestaties, aanknopingspunten voor bijsturing en toewerken naar gewenste resultaat!
1 dag | € 590 excl. 21% btw Meer info >

Boostcamp: Gastvrijheidstrainer in 1 dag

Hospitality behoort inmiddels tot uw standaard uitrusting, maar uw collega’s zijn nog niet zover. Herkent u dit? Grijp dan deze unieke kans om uzelf in 1 dag te laten klaarstomen tot interne gastvrijheidstrainer! Met de nieuw aangeleerde skills kunt u vervolgens de rest van de organisatie meenemen in uw gastvrijheidsdoelstellingen.
1 dag | € 690 excl. 21% btw Meer info >

Boostcamp: Lean toepassen op facilitaire processen

Meldingen en verstoringen oplossen is een belangrijk onderdeel van uw werk. Door Lean te gaan werken kunt u hier - en bij andere facilitaire processen - flinke winst boeken. Lean is een verbetermethodiek waarmee u (facilitaire) processen efficiënter kunt inrichten en daarbij de klant centraal stelt. In deze boostcamp leert u hoe u meer uit Lean kunt halen voor de optimalisatie van al uw processen, van contractbeheer tot servicedesk.
1 dag | € 690 excl. 21% btw Meer info >

Boostcamp: Zo maak je de werkomgeving wendbaar

Agile, flexibeler, activiteitgerelateerd of meer projectmatig werken: de wensen voor de werkomgeving kunnen razendsnel veranderen. Hoe sluit u hier soepel en naadloos bij aan met de inrichting van de werkplekken? En hoe kunt u daarbij kostbare verbouwingen voorkomen? In deze boostcamp leert u hoe u grip krijgt op inrichtingswensen voor meer flexibiliteit en gaat u aan het werk met concrete oplossingen zonder hoge verbouwingskosten.
1 dag | € 690 excl. 21% btw Meer info >

Customer Journey in 7 stappen

Denken vanuit de klant draagt bij aan een hogere klanttevredenheid en een toenemende loyaliteit. Het opzetten van een Customer Journey kan u daarbij helpen. Maar wat is een Customer Journey eigenlijk? Tijdens deze masterclass leert u op welke manier u op basis van 7 stappen systematisch de beleving van uw klant of gast in kaart kunt brengen, analyseren en verbeteren.
1 dag | € 790 excl. 21% btw Meer info >

Facilitaire regievoering in de praktijk

Hoe realiseert u een zo groot mogelijke meerwaarde met facilitaire regievoering en maakt u de juiste keuzes op het gebied van uitbesteding? Tijdens deze masterclass krijgt u alles te horen over de praktijk van uitbesteden en regievoering.
1 dag | € 790 excl. 21% btw Meer info >

Facilitaire Servicedesk

Bent u bezig met het opzetten, doorontwikkelen en optimaliseren van uw facilitaire servicedesk? In deze praktische masterclass krijgt u concrete bagage om het ontwerp, de ontwikkeling en het vernieuwen van uw servicedesk aan te pakken.
Masterclass | 1 dag | € 890 excl. 21% btw Meer info >

Flexibele werkplek arrangementen

Met alle ervaringen van thuiswerken, is steeds meer de vraag waarvoor mensen naar kantoor gaan. Wat verwachten medewerkers van het werken op kantoor en waarvoor gaan ze naar kantoor. Voldoet het kantoorconcept nog of zijn er aanpassingen nodig? Nadenken over de kantooromgeving is een ingewikkeld proces. Hoe spelen we in op veranderende behoeftes van medewerkers? Wat doen we met onze vierkante meters? Hoe richten we die in? In deze boostcamp leert u hoe u grip krijgt op inrichtingswensen voor nieuwe vormen van (samen)werken en gaat u aan de slag met vragen uit de praktijk.
Boostcamp | 1 dag | € 690 excl. 21% btw Meer info >

Gastvrijheid succesvol verankeren in uw organisatie

U heeft een duidelijke visie op gastvrijheid voor uw organisatie, maar hoe brengt u dit hospitality-concept succesvol in de praktijk? En hoe wordt het deel van het DNA van de medewerkers? De praktijk laat zien dat hiervoor een flinke cultuurverandering nodig is. De masterclass 'Gastvrijheid succesvol verankeren in uw organisatie' helpt u op weg.
1 dag | € 690 excl. 21% btw Meer info >

Gebouwgebonden wet- en regelgeving

In één dag bent u op de hoogte van alle relevante gebouwgebonden wet- en regelgeving rondom uw gebouw en gebouwgebonden installaties. En voorkom zo verrassingen bij controles en aansprakelijkheid bij ongevallen en incidenten!
Seminar | 1 dag | € 690 excl. 21% btw Meer info >

Grensoverschrijdend gedrag in organisaties. Nu aanpakken!

Grensoverschrijdend gedrag komt helaas in (bijna) alle organisaties voor. Naast seksueel wangedrag en machtsmisbruik gaat het ook om pesterijen, discriminatie en fysiek of verbaal geweld. Ongewenst gedrag is een veelkoppig monster waar tot op heden te weinig aandacht voor is. Organisaties moeten dit nu snel aanpakken. Leidinggevenden en HR spelen hierin een cruciale rol! Tijdens dit online event hoor je hoe andere organisaties hun beleid in de praktijk brengen, hoe je ongewenst gedrag herkent, voorkomt en bestrijdt en wat de arbeidsrechtelijke aspecten aan grensoverschrijdend gedrag zijn.
Online event | 1 dagdeel | € 399 excl. 21% btw | F-Academy | HR AcademyMeer info >

Inkoop- en contractmanagement

Een met zorg uitgevoerd inkoopproces draagt bij aan het behalen van het beste resultaat. Het belang van goed contract- en leveranciersmanagement wordt absoluut onderkend, maar hoe richt u dat zodanig in dat de inspanningen maximaal rendement hebben?
1 dag | € 590 excl. 21% btw Meer info >

Inspiratietour Circulair: bezoek duurzaam vitale gebouwen

Circulair, energieneutraal, gerecycled en vitaal. Het is allemaal te vinden in drie toonaangevende duurzame gebouwen rondom Amsterdam. Ga mee op deze verrassende inspiratietour voor een kijkje in de keuken bij Pharos Hoofddorp, Amsterdome en Royal HaskoningDHV.
€ 590 excl. 21% btw Meer info >

Kennis-boost: Strategisch plan voor duurzame huisvesting

U staat voor een uitdaging: een nieuw huisvestingsplan voor uw organisatie. Duurzaamheid is dan een dominant thema. Maar hoe én waar raakt dat het huisvestingsplan? En hoe krijgt u zicht op de behoeften in de toekomst van de steeds veranderende organisatie? Met deze Kennis-boost maakt u een vliegende start voor een duurzaam én slim huisvestingsplan dat aansluit op de ontwikkelingen van uw organisatie.
1 dag | € 790 excl. 21% btw Meer info >

Klant centraal in kantoor 3.0

Stap voor stap vinden we onze weg rond een nieuwe manier van werken. Kantoren vormen niet langer een werkplek. Het is de plaats waar we samenwerken, creëren en onze bedrijfscultuur onderhouden.  Bij het tot stand brengen van een smart en healthy werkomgeving waar medewerkers zich thuis voelen dienen facility managers en workplace-consultants dichter bij de behoefte van de ‘business’ te staan en intensief samen te werken met stakeholders. Daardoor verandert hun rol van een functionele afdeling rond huisvesting naar een rol van partner in business. Maar wat betekent dat in de praktijk?
Masterclass | 2 dagen | € 1690 excl. 21% btw Meer info >

Live online boostcamp - Zo maak je de werkomgeving wendbaar

Agile, flexibeler, activiteitgerelateerd of meer projectmatig werken: de wensen voor de werkomgeving kunnen razendsnel veranderen. Hoe sluit u hier soepel en naadloos bij aan met de inrichting van de werkplekken? En hoe kunt u daarbij kostbare verbouwingen voorkomen? In deze live online boostcamp leert u hoe u grip krijgt op inrichtingswensen voor meer flexibiliteit en gaat u aan het werk met concrete oplossingen zonder hoge verbouwingskosten.
2 dagdelen | € 590 excl. 21% btw Meer info >

Live online boostcamp: Afvalvrije werkomgeving in 9 stappen

Het verminderen van afvalstromen staat hoog op de duurzaamheidsagenda van organisaties. Vanuit facility heeft u de verantwoordelijkheid om toe te werken naar een - liefst - afvalvrije werkomgeving. Hoe kunt u duurzame en circulaire doelstellingen door effectieve afvalreductie concreet maken? Aan welke wettelijke verplichtingen moet u voldoen en hoe creëert u voldoende draagvlak bij medewerkers? Na het volgen van deze live online boostcamp heeft een kant-en-klaar stappenplan voor afvalreductie in uw organisatie.
2 dagdelen | € 590 excl. 21% btw Meer info >

Live online boostcamp: Lean toepassen op facilitaire processen

Meldingen en verstoringen oplossen is een belangrijk onderdeel van uw werk. Door Lean te gaan werken kunt u hier - en bij andere facilitaire processen - flinke winst boeken. Lean is een verbetermethodiek waarmee u (facilitaire) processen efficiënter kunt inrichten en daarbij de klant centraal stelt. Nu veel mensen vanuit huis werken is dit nog belangrijker én complexer geworden.
€ 590 excl. 21% btw Meer info >

Live online masterclass: Facilitaire servicedesk

Bent u bezig met het opzetten, doorontwikkelen en optimaliseren van uw facilitaire servicedesk? Zit u in de spagaat van maximale interne dienstverlening tegen minimale kosten? In deze praktische masterclass krijgt u concrete bagage om het ontwerp, de ontwikkeling en het vernieuwen van uw facilitaire servicedesk aan te pakken.
1 dag | € 895 excl. 21% btw Meer info >

Live online masterclass: Roadmap naar hybride werken

Nu de maatschappij weer meer 'open' gaat, is het voor organisaties zaak om de post-covid werkstrategie op orde te krijgen. Hybride werken lijkt nu de oplossingsrichting. Maar wat wordt bij u de verhouding tussen op kantoor en remote werken? In deze masterclass werkt u concreet aan de uitdagingen voor het (opnieuw) organiseren van werk, herinrichten van de werkomgeving en begeleiden de verandering.
€ 1490 excl. 21% btw | F-Academy | HR AcademyMeer info >

Live online masterclass: Verduurzaam uw gebouwen in 5 stappen

De Informatieplicht energiebesparing, de EED-auditplicht, Energieprestatie-eisen, BENG, verplicht C-label. Als gebouweigenaar én huurder moet u tegenwoordig aan allerhande verplichtingen op het gebied van duurzaamheid voldoen. Wat is écht van toepassing op uw specifieke situatie? En hoe kunt u de verduurzaming van uw gebouwen het beste aanpakken, als integraal onderdeel van uw Meerjaren Onderhoudsplan?
1 dag | € 790 excl. 21% btw Meer info >

Live online seminar: Aan de slag met gebouwonderhoud en inspecties

Nu veel kantoren en andere gebouweneen lage bezetting hebben, is het een goed moment om de status van uw onderhoudsplannen en verplichte keuringen onder de loep te nemen én in actie te komen. Welke normen, wetten en regels gelden er allemaal voor uw gebouw? Tijdens dit live online seminar wordt u bijgepraat over alle relevante regelgeving en krijgt u tips over hoe u deze crisisperiode effectief kunt gebruiken voor gebouwonderhoud en inspecties.
€ 299 excl. 21% btw Meer info >

Live online seminar: Facilitaire projecten succesvol sturen

Uw organisatie staat voor een facilitaire uitdaging of activiteit die via een project gerealiseerd moet worden. Binnen dit facilitaire project moet u sturen op belangrijke aspecten zoals tijd, geld, kwaliteit, planning, risico’s, inzet van personeel en/of duurzaamheid. Maar tegelijkertijd beschikt u niet over de vereiste kennis en vaardigheden van een professioneel projectmanager. Dan biedt dit live online seminar uitkomst.
€ 590 excl. 21% btw Meer info >

Live online seminar: Gastvrijheid op anderhalve meter

Hoe creëer je een gastvrije beleving terwijl je tegelijkertijd de coronamaatregelen moet handhaven? Hoe bied je persoonlijke aandacht op 1,5 meter afstand? Hoe zorg je voor een veilig gevoel op de werkvloer? En hoe spreek je gasten en medewerkers op een gastvrije manier aan, wanneer ze zich niet aan de afspraken houden? Het online seminar ‘Gastvrijheid op anderhalve meter’ helpt u op weg.
€ 299 excl. 21% btw Meer info >

Live online seminar: Gebouwgebonden wet- en regelgeving in én na corona

Welke normen, wetten en regels gelden er allemaal voor uw gebouw? En wat is de impact van corona hierop? Hoe staat het bijvoorbeeld met de ventilatievoorzieningen en het onderhoud van installaties (bij lage bezettingen)? Tijdens dit live online seminar wordt u bijgepraat over alle relevante gebouwgebonden wet- en regelgeving en krijgt u tips over hoe u deze periode effectief kunt gebruiken voor gebouwonderhoud en inspecties.
1 dag | € 690 excl. 21% btw Meer info >

Live online seminar: Rendement vergroten met uw facilitaire servicedesk

De servicedesk is het centrale aanspreekpunt van de facilitaire organisatie waar alle (operationele) klantvragen en meldingen worden ontvangen. Juist daarom is het van belang dat de servicedesk juist nu optimaal functioneert, om bij te dragen aan service excellence, een sterk imago en efficiënte bedrijfsvoering. Maar hoe pakt u het ontwerp, de (door)ontwikkeling en optimalisatie van uw servicedesk in deze hectische en onzekere tijden nu snel en efficiënt aan?
€ 299 excl. 21% btw Meer info >

Live online seminar: Strategisch plan voor duurzame huisvesting

U staat voor een uitdaging: een nieuw huisvestingsplan voor uw organisatie. Duurzaamheid is dan een dominant thema. Maar hoe én waar raakt dat het huisvestingsplan? En hoe krijgt u zicht op de behoeften in de toekomst van de steeds veranderende organisatie? Met dit live online seminar maakt u een vliegende start voor een duurzaam én slim huisvestingsplan dat aansluit op de ontwikkelingen van uw organisatie.
€ 590 excl. 21% btw Meer info >

Live online seminar: Zo creëer je de ultieme gastreis

Deze zomer gaan de deuren bij veel organisaties weer open. Strenge coronamaatregelen worden afgebouwd, maar oplettendheid blijft geboden. Wat betekent dat voor de ultieme gastvrije gastreis? Wat maakt echte impact op de beleving en hoe organiseer je dat binnen jouw organisatie? Hoe ontwikkel je een gastvrijheidsconcept die gasten/klanten tot ambassadeur maken, maar zorg je tevens voor een blijvend veilig gevoel op de werkvloer?
€ 590 excl. 21% btw Meer info >

Live online seminar: Zo richt je thuiswerkplekken verantwoord in

Na corona zal hybride werken voor veel medewerkers de dagelijkse praktijk zijn. Maar de zorgplicht van werkgevers houdt niet op buiten de muren van het (kantoor)gebouw. In hoeverre zijn de thuiswerkplekken veilig en volgens de arbo-normen ingericht? En hoe staat het met het mobiliteitsbeleid? Na het volgen van dit online seminar weet u precies wat u vanuit facilitair oogpunt moet doen om de thuiswerkplekken voor de medewerkers van uw organisatie verantwoord in te richten.
€ 299 excl. 21% btw Meer info >

Masterclass Gastvrij leiderschap

In veranderende werkomgevingen wordt gastvrijheid steeds belangrijker. Bent u ook actief met het ontwikkelen en borgen van gastvrijheid binnen uw facilitaire organisatie? Zoekt u naar mogelijkheden om door uw leiderschap een bijdrage te leveren aan de gastvrijheidsperformance van uw facilitair bedrijf? In de masterclass Gastvrij leiderschap leert Laura de la Mar u om als gastvrij leider uw medewerkers, uw team én uw zelf te laten groeien in zowel gastvrijheid als persoonlijke ontwikkeling.
1 dag | € 790 excl. 21% btw Meer info >

Masterclass Hospitality met wow-beleving

Wilt u een hospitality concept voor uw organisatie waarbij u een wow-beleving creëert voor uw medewerkers, klanten en gasten? Bent u op zoek naar de juiste aanpak voor het ontwikkelen en realiseren van een op maat gemaakt gastvrijheidsplan? In deze masterclass krijgt u praktische ondersteuning om uw unieke gastvrijheidsconcept te ontwikkelen én in te voeren voor uw eigen organisatie of afdeling.
2 dagen | € 1490 excl. 21% btw Meer info >

Nudging en framing in gebouwen

U wilt bezoekersstromen met zachte hand langs de juiste paden door uw gebouw leiden. En uw (interne) klanten zich laten gedragen op de manieren die u wenst. U leert met nudging en framing het gedrag van klanten en bezoekers ongemerkt overtuigend te beïnvloeden.
Masterclass | 1 dag | € 890 excl. 21% btw Meer info >

Online congres: Hybride werken

Met meerdere vaccins in aantocht moeten organisaties gaan nadenken over hun post-covid werkstrategie. Wat wordt de nieuwe verhouding tussen remote werken en samenkomen in een kantooromgeving? Is hybride werken de heilige graal? Wat betekent dit voor je personeelsbeleid en de inrichting van de werkomgeving?
€ 469 excl. 21% btw | F-Academy | HR AcademyMeer info >

Professioneel opdrachtgeverschap voor FM

Vanuit FM heeft u dagelijks te maken met meerdere leveranciers. In het ene geval gaat de relatie jaren terug, in het andere geval betreft het een opdracht van recentere datum. Het kiezen van een leverancier die bij u past is een vak op zich. En als u die leverancier heeft gekozen, hoe zorgt u er dan voor dat de gewenste resultaten tot stand komen?
1 dag | € 590 excl. 21% btw Meer info >

Toekomstbestendig huisvesten

Nieuwe organisatieconcepten, meer onderlinge afstand, minder mensen op kantoor en meer thuiswerken hebben grote impact op uw huisvestingsplan. Hoe kunt u dat faciliteren? Constateert u dat uw huisvesting niet meer aansluit bij uw organisatiedoelen, of bij de behoeften van uw medewerkers? De vraag is welke huisvesting uw organisatie dan wél nodig heeft. Een nieuw organisatieconcept implementeer je niet zomaar succesvol. Deze masterclass is het vertrekpunt voor de ontwikkeling van een toekomstgerichte visie op huisvesting en een effectief, wendbaar huisvestingsplan in volatiele tijden, dat bijdraagt aan de organisatiestrategie.
Masterclass | 1 dag | € 890 excl. 21% btw Meer info >

Tomorrow@work 2021: Terug naar kantoor

Na de zomer zullen de meeste vaccinaties zijn gezet en de beperkingen grotendeels zijn opgeheven. Organisaties werken aan scenario's om terug te keren naar kantoor. Hybride lijkt het sleutelwoord. Maar grote vragen blijven, ook als medewerkers twee of drie dagen per week thuiswerken. Van de kantoorinrichting en bezettingsschema's tot vormen van samenwerken, arbeidsvoorwaarden en risicobeperkingen. Welke vraagstukken zijn van belang om hybride écht en duurzaam te laten werken?
€ 469 excl. 21% btw | F-Academy | HR AcademyMeer info >

Van gedoe naar blije medewerkers en klanten

Gedoe en facilitaire dienstverlening is een gouden combinatie. Gedoe ontstaat wanneer dingen niet gaan zoals jij, jouw team of de klant het verwacht. Gedoe goed managen levert heel veel op. Gedoe verbindt namelijk: zelfs zonder het gedoe (direct) inhoudelijk op te lossen wordt de relatie versterkt. In deze praktijkgerichte workshop vertalen we de basis van gedoemanagement naar de facilitaire operatie op de vloer.
Boostcamp | 1 dag | € 690 excl. 21% btw Meer info >

Verduurzaam uw gebouwen in 5 stappen

De Informatieplicht energiebesparing, de EED-auditplicht, Energieprestatie-eisen, BENG, verplicht C-label. Als gebouweigenaar én huurder moet u tegenwoordig aan allerhande verplichtingen op het gebied van duurzaamheid voldoen. Wat is écht van toepassing op uw specifieke situatie? En hoe kunt u de verduurzaming van uw gebouwen het beste aanpakken, als integraal onderdeel van uw Meerjaren Onderhoudsplan?
Boostcamp | 1 dag | € 890 excl. 21% btw Meer info >
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.