Logo

Smart Workplaces: effectievere werkplekken dankzij data?

In één middag volop inspiratie en best practices van ABN AMRO en Microsoft

Opleidingbeeld
Sensoren in de werkomgeving bieden een schat aan informatie over kantoorgebruik en werkplekbezetting. Tegelijkertijd maken we nog onvoldoende gebruik van de verzamelde data om echt effectieve werkplekken te creëren; om een werkomgeving te faciliteren waar medewerkers zich prettig voelen en optimaal kunnen presteren. Dit middagevent biedt inspiratie, tips en best practices om te komen tot effectieve Smart Workplaces.

Smart Workplaces: in het kort

Wat leert u in dit middagseminar?

Het verzamelen, analyseren en toepassen van facilitaire data begint in steeds meer organisaties serieuze vormen aan te nemen. Om toegevoegde waarde te bieden aan het primaire proces kunt u als facility professional niet achterblijven.

 

Om u op weg te helpen organiseert F-Facts een GRATIS middagseminar in samenwerking met Iron Mountain. Wat kunt u verwachten? Inspirerende keynotes en lessons learned vanuit best practices (ABN AMRO en Microsoft Nederland)!

 

Tijdens de middag worden onder meer de volgende vragen beantwoord:

 • Welke data kun je verzamelen op de werkplek en met welke redenen?
 • Hoe stel je profielen op van de verschillende typen gebruikers in je organisatie aan de hand van data?
 • Hoe vertaal je dit naar effectieve werkplekken en de inrichting van de werkomgeving?
 • Hoe kan digitalisering en de inzet van technologie hierbij ondersteuning bieden?
 • Welke succesvolle toepassingen worden op dit moment al in de facilitaire praktijk gebracht?
 • Hoe kun je met datagedreven FM waarde creëren voor je organisatie?

 

 

Voor wie is dit middagseminar?

Dit gratis middagseminar is interessant voor iedere facility professional die wil weten wat de mogelijkheden zijn van:

 • de inzet van data voor facilitaire doeleinden;
 • het effectiever maken van bestaande werkplekken dankzij data;
 • Artificial Intelligence voor het creëren van Smart Workplaces.

Smart Workplaces: programma

Tijdens dit middagevent krijgt u een kijkje in de keuken bij aansprekende organisaties en wordt u bijgepraat door inspirerende sprekers. Na afloop bent u helemaal op de hoogte van de laatste stand van zaken en mogelijkheden van de inzet van facilitaire data voor het effectiever maken van de werkplekken in úw organisatie.

 

13:00 uur - Ontvangst met lichte lunch

 

13:30 uur - Data- en AI-gedreven waardecreatie: waar zet je (voor facility) op in?Frans Feldberg

 

 • Waarom investeren organisaties aanzienlijk in big data en data science?
 • Hoe kunnen organisaties waarde creëren met data en Artificial Intelligence (AI)?
 • Wat zijn de mogelijkheden om bestaande business modellen te verbeteren en nieuwe datagedreven business modellen te ontwikkelen voor facilitaire doeleinden? 

 

Dit zijn vragen die Frans Feldberg in zijn keynote gaat beantwoorden. Aan de hand van inspirerende voorbeelden laat hij zien dat big data en AI disruptieve innovaties zijn die grote consequenties kunnen hebben voor het huidige verdienmodel van veel organisaties.

 

14:15 uur - Best practice Data driven FM bij ABN AMROMarlene Sybrandy

 

Als gevolg van vergaande digitalisering neemt de hoeveelheid beschikbare data continu toe. Het is de ambitie van ABN AMRO FM om deze informatie altijd de basis te laten zijn voor beslissingen: ‘data driven FM’. ABN AMRO is daarom in 2016 gestart met een Business Intelligence team. Het team heeft de eerste stappen richting data driven FM gezet en zijn toegevoegde waarde al bewezen.

 

Marlene Sybrandy, Head of Performance FM, deelt de ervaringen en uitdagingen aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden.

 

14:45 uur - Pauze

 

15:00 uurWorkplace Experience Revolution: 13 super drivers voor gebruikersGideon van der Burg

 

We zitten midden in een revolutie waarbij bedrijven als Netflix, Uber en Spotify de standaarden verleggen van de manier waarop wij - als gebruikers - hun producten en diensten ervaren. Hierdoor worden de verwachtingen die medewerkers van hun werkplek hebben eveneens beïnvloed. 

 

Uit het wereldwijde onderzoek The Workplace Experience Revolution van Leesman onder meer dan 400.000 werknemers, blijkt dat de manier waarop medewerkers de werkomgeving ervaren is onder te verdelen in drie verschillende thema’s: doen, zien en voelen. In deze keynote onthult Gideon van der Burg de 13 super drivers die deze thema’s het meest beïnvloeden (en hoe Internet of Things hier een rol in kan spelen).

 

15:30 uurBest practice Smart Workplaces en Healing Office op vernieuwd hoofdkantoor Microsoft Nederland - Coen van Dijck

 

Eind vorig jaar heropende Microsoft zijn grondig verbouwde Nederlandse hoofdkantoor op Schiphol. De inrichting is een 'micropolis', waarin medewerkers zich kunnen terugtrekken in verschillende 'sferen' naar keuze. Slimme sensoren houden de verschillende ruimtes in de gaten. Is een bepaalde medewerker bereikbaar of even in de fluisterruimte bezig? Blijft iemand plakken, dan grijpt de technologie in - of de sociale controle.

 

Coen van Dijck is vanuit D/Dock nauw betrokken geweest bij de nieuwe inrichting, die onder meer is gebaseerd op het Healing Office-concept.

 

16:00 uurDe data-driven FM’er komt eraan, pak uw nieuwe rol! Anton Hijlkema

 

Data is de belangrijkste asset van een bedrijf. Maar hoe kunt u er waarde mee creëren? Met de komst van Artificial Intelligence is dit makkelijker geworden en hierdoor wordt FM meer data-driven. Hoe stoomt u zichzelf klaar voor deze nieuwe rol en zorgt u voor meer toegevoegde waarde? Tijdens deze sessie reikt Anton Hijlkema u de handvatten aan. 

 

16:30 uur - Wrap-up, vragen en discussie

 

16:45 uur - Netwerkborrel

 

Let op: In verband met de security van het Data Center moeten mensen bij binnenkomst zich verplicht legitimeren. Vergeet daarom niet uw identiteitsbewijs mee te nemen, anders komt u helaas niet binnen!

Frans Feldberg

Sprekersfoto
Hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam
Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medeoprichter en directeur van het Amsterdam Center for Business Analytics (ACBA), een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data, business analytics en data science (VU instituut). Frans is tevens medeoprichter van Data Science Alkmaar, een regionaal kennis- en innovatiecentrum op het gebied van big data en kunstmatige intelligentie, waarin de gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit en het regionale bedrijfsleven intensief samenwerken.

Gideon van der Burg

Sprekersfoto
MD Leesman Benelux
Gideon van der Burg studeerde financiële economie en heeft een achtergrond in de projectinrichting bij Koninklijke Ahrend. Met een passie voor data en werkomgevingen is hij in 2015 gestart met de introductie van de Leesman Index in de Benelux. Met de data uit een Leesman scan kunnen organisaties betere beslissingen nemen om een effectieve werkomgeving te creëren, die past bij hun cultuur en organisatiedoelstellingen.

Coen van Dijck

Sprekersfoto
Managing Director en partner van ontwerp studio D/DOCK
Coen van Dijck wordt gedreven door ontwerpen die verder reiken dan de functie alleen; designs die bijdragen aan het comfort van de mens en aan een duurzame toekomst. Door zijn commerciële achtergrond en jarenlange ervaring op het gebied van project management, weet hij een ontwerp te benaderen als business case die bijdraagt aan de performance van een bedrijf of individu.

Anton Hijlkema

Sprekersfoto
Commercial and Customer Services Director Benelux
In zijn rol als Commercial & Customer Services Director Benelux van Iron Mountain is Anton verantwoordelijk voor de ontwikkeling en invoering van informatiemanagement-oplossingen en de optimalisatie van klantbehoud en klanttevredenheid in de Benelux. Hij heeft al vele organisaties geadviseerd op het gebied van archiefbeheer en digitalisering; altijd met de doelstelling van het betreffende bedrijf als uitgangspunt; zoals compliancy, kostenreductie, risico minimalisatie of optimalisatie van productiviteit. Specialisme: • Compliance (waaronder bewaarbeleid) • Records Management • Het Nieuwe Werken • Opstellen van TCO en ROI • Migratie van papier naar digitaal

Marlene Sybrandy

Sprekersfoto
Head of Performance FM bij ABN AMRO
Marlene Sybrandy is Head of Performance FM bij ABN AMRO. Binnen ABN AMRO werkte ze eerder binnen betalingsverkeer als Contract Manager, en later als Business Developer Payments. In haar loopbaan vóór ABN AMRO heeft ze voornamelijk in inkoop- en logistieke functies gewerkt, onder meer bij Unilever en voor Landal Green Parks. Ze heeft Civiele Techniek gestudeerd aan de TU Delft.

Cedeo

Partners

In samenwerking met:

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.