Logo

Live online seminar: Zo richt je thuiswerkplekken verantwoord in

Regels en tips om thuiswerken arbo-proof te faciliteren

Opleidingbeeld
Na corona zal hybride werken voor veel medewerkers de dagelijkse praktijk zijn. Maar de zorgplicht van werkgevers houdt niet op buiten de muren van het (kantoor)gebouw. In hoeverre zijn de thuiswerkplekken veilig en volgens de arbo-normen ingericht? En hoe staat het met het mobiliteitsbeleid? Na het volgen van dit online seminar weet u precies wat u vanuit facilitair oogpunt moet doen om de thuiswerkplekken voor de medewerkers van uw organisatie verantwoord in te richten.

Live online seminar: in het kort

Door het structurele karakter van thuiswerken moeten veel bestaande regelingen en faciliteiten voor werknemers nodig geactualiseerd worden. Hieraan kleven arbo-aspecten. Maar ook de kostenkant speelt mee. En hoe verhoudt een aanpassing van de thuiswerkregeling zich tot een eventuele aanpassing van het mobiliteitsbeleid (OV-kosten of leaseauto)? 

 

Het live online seminar ‘Zo richt je thuiswerkplekken verantwoord in’ geeft u in één ochtend alle input voor een toekomstbestendige invulling van de thuiswerkplekken van de medewerkers in uw organisatie.

 

Dit zijn de resultaten van het seminar: 

 • U weet hoe ver de werkgeversaansprakelijkheid reikt ten aanzien van thuiswerken;
 • U weet aan welke arbo- en RI&E-verplichtingen u moet voldoen ten aanzien van thuiswerkplekken;
 • U weet hoe u een thuiswerkplek arbo-proof moet inrichten;
 • U heeft inzicht in de mogelijkheden om arbeidsvoorwaarden uit te ruilen in het kader van thuiswerken en mobiliteit.

 

 

Hoe werkt een live online seminar?

Net als bij een gewoon seminar op een fysieke locatie, komt u met de andere deelnemers en de docenten op de afgesproken tijden bij elkaar. Ook heeft u dan ruim de gelegenheid om met de docenten én de andere deelnemers in gesprek te gaan. Met één groot verschil: u bent virtueel bij elkaar, niet fysiek! En u krijgt wat vaker korte pauzes om even de benen te strekken.

 

Hiervoor gebruikt F-Academy speciale software. Het enige dat u nodig heeft om deel te nemen, is een computer met een microfoon, toegang tot internet en bij voorkeur een webcam, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Er hoeft niets aan uw computer veranderd of geïnstalleerd te worden!

 

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is geschikt voor facility professionals die (mede)verantwoordelijk zijn voor het inrichten van de thuiswerkplekken van medewerkers of hier een advies over moeten geven.

 

Live online seminar: programma 

Het live online seminar ‘Zo richt je thuiswerkplekken verantwoord in’ geeft u in één ochtend alle input voor een toekomstbestendige invulling van de thuiswerkplekken van de medewerkers in uw organisatie.

Dit is het programma:

 

09.00 uur – Start seminar

 

Arbo en veiligheid op de thuiswerkplek – docent: Erwin Napjus

 

Aan bod komen:

 • Hoe zorg je dat medewerkers thuis optimaal kunnen werken?
 • Hoe richt je de thuiswerkplek arbo-proof in?
 • Welke ergonomische eisen worden er gesteld aan werkplekken?
 • Zijn thuiswerkplekken onderhevig aan de RI&E?
 • Welke aandachtspunten gelden bij het leidinggeven aan thuiswerkers? 
 • Hoe kun je welzijn en vitaliteit van medewerkers – op afstand – verhogen?

 

10.30 uur - Thuiswerkbeleid en mobiliteit – docent: Esther Flipse

 

Aan bod komen:

 • Thuiswerken in relatie tot mobiliteitsbeleid: welke kansen biedt het structureel borgen van thuiswerken in beleid op het gebied van flexibiliteit en kostenbesparing?
 • Hoe om te gaan met het (lease) wagenpark dat nu grotendeels stilstaat terwijl de kosten gewoon doorgaan? Wat zijn de alternatieven?
 • Hoe staat het met de reiskosten? Moeten die worden aangepast?
 • Is uitruilen van arbeidsvoorwaarden in het kader van thuiswerken en mobiliteit een optie?

 

12.00 uur – Einde seminar

 

 

Esther Flipse

Sprekersfoto
Consultant Moderniseren Arbeidsvoorwaarden & Arbeidsvoorwaardenspecialist
Esther Flipse haar specialisatie is het realiseren van een doelgericht en eigentijds (modern) beloningsbeleid. Haar kennis over de wetgeving gecombineerd met de kennis en ervaring van de IT-technologie, stelt haar in staat klanten kritisch te ondersteunen bij het moderniseren/ flexibiliseren van arbeidsvoorwaarden en gerelateerde HR-vraagstukken. Samen met de organisatie én medewerkers ontwikkelt zij beloningsbeleid dat past bij hun persoonlijke situatie en de bedrijfsvoering. Uitgangspunt is het realiseren van oplossingen zonder de risico’s van onvoorspelbare kosten.

Erwin Napjus

Sprekersfoto
Arbeids- & organisatiedeskundige
Als arbeids- & organisatiedeskundige adviseert en begeleidt Erwin Napjus organisaties bij het gezond en gemotiveerd inzetbaar houden van medewerkers, het aanpakken van de psychosociale arbeidsbelasting (PSA) en het verminderen van arbeidsrisico’s die voortkomen uit menselijk handelen. Belangrijke organisatie-elementen zijn hierbij de organisatiecultuur en het gedrag van medewerkers. Alles met het doel om een werkomgeving te creëren waarin werknemers gezond, productief en met plezier werken.

Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.