Logo

Live online seminar: Facilitaire projecten succesvol sturen

Van (her)huisvesting, invoeren van een regieorganisatie tot FMIS-implementatie

Opleidingbeeld
Uw organisatie staat voor een facilitaire uitdaging of activiteit die via een project gerealiseerd moet worden. Binnen dit facilitaire project moet u sturen op belangrijke aspecten zoals tijd, geld, kwaliteit, planning, risico’s, inzet van personeel en/of duurzaamheid. Maar tegelijkertijd beschikt u niet over de vereiste kennis en vaardigheden van een professioneel projectmanager. Dan biedt dit live online seminar uitkomst, omdat u inzicht krijgt in hoe u een project inricht en effectief sturing geeft om de beoogde resultaten te behalen. Ook handig voor het (online) aansturen van projecten op afstand!
Prijs: € 590 excl. 21% btw
Info: Helaas we hebben deze training momenteel niet op de planning, toch interesse? Klik hieronder op 'Houd mij op de hoogte' of vraag 'Incompany info' aan.

Live online seminar Facilitaire projecten succesvol sturen: in het kort

Wat leert u in dit seminar?

Het werken aan een project is totaal anders dan het uitvoeren van uw vaste FM-adviestaken of het draaiend houden van uw reguliere operatie. En ondanks dat u van huis uit geen projectmanager bent, wordt er toch van u verwacht dat u uiteenlopende facilitaire projecten tot een goed einde brengt, zoals:

 • (her)huisvesting;
 • inrichten van nieuwe organisatievormen (bijv. regieorganisatie of demand organisatie);
 • inkoop van facilitaire dienstverlening;
 • procesoptimalisaties;
 • implementeren van 'anders' werken (bijv. vanwege 1,5 meter kantoorinrichting);
 • invoeren van een FMIS.

Tijdens dit live online seminar gaat u – verdeeld over twee dagdelen - aan de slag met het effectief sturen van facilitaire projecten. U besteedt niet alleen aandacht aan tijd, geld en kwaliteit als harde randvoorwaarden, maar juist ook aan het succesvol leiden van projecten, stakeholdermanagement, het boeien en binden van sleutelspelers, de klanten en het betrekken van de opdrachtgever bij de voortgang van het project. Nu steeds meer projectmedewerkers op afstand werken doet dit bovendien een beroep op uw digitale (project)skills.

 

Dit zijn de resultaten van het seminar:

 • U weet hoe u projecten op een slagvaardige en doelmatige manier kunt leiden en succesvol kunt afronden door een duidelijke sturing op budget, kwaliteit en planning;
 • U weet hoe u een sterke betrokkenheid van eindgebruikers en hoger management kunt krijgen voor uw projecten (ook als deze op afstand werken);
 • U heeft een concreet plan van aanpak voor uw eigen projecten met daarin een project-opstart document, stakeholder map, risico-analyse, communicatiematrix en Work Breakdown Structure.

Dit neemt u mee als bagage:

 • U heeft inzicht in het maken van een goede planning en realistische verwachtingen;    
 • U weet hoe u met projectfasering kunt werken met kortere intervallen;
 • U weet hoe u een helder geformuleerde visie en zakelijke doeleinden voor een project opstelt.

 

 

Hoe werkt een live online seminar?

Net als bij een gewoon seminar op een fysieke locatie, komt u met de andere deelnemers en de docent op een afgesproken tijden bij elkaar. Ook heeft u dan ruim de gelegenheid om met de docent én de andere deelnemers in gesprek te gaan. Met één groot verschil: u bent virtueel bij elkaar, niet fysiek! En u krijgt wat vaker korte pauzes om even de benen te strekken.

 

Hiervoor gebruikt F-Academy speciale software. Het enige dat u nodig heeft om deel te nemen, is een computer met een microfoon, toegang tot internet en bij voorkeur een webcam, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Er hoeft niets aan uw computer veranderd of geïnstalleerd te worden!

 

Een paar dagen voordat het online seminar begint, nemen we contact met u op om een proefverbinding te maken met de online software. Zo weet u zeker dat u ongestoord kunt deelnemen aan het live online seminar!

 

Voor wie is dit seminar?

Dit praktische seminar is bedoeld voor facility professionals die een project (moeten) leiden of onderdeel uitmaken van een projectteam en daarbij willen leren hoe ze een project moeten inrichten en effectief sturing geven om de beoogde projectresultaten te kunnen behalen. 

 

 

 

 

 

Live online seminar Facilitaire projecten succesvol sturen: programma

Docent: Jessica van Hees

 

Tijdens dit seminar gaat u – verdeeld over twee dagdelen - aan de slag met het effectief sturen van facilitaire projecten. U besteedt niet alleen aandacht aan tijd, geld en kwaliteit als harde randvoorwaarden, maar juist ook aan het succesvol leiden van projecten, stakeholdermanagement, het boeien en binden van sleutelspelers, de klanten en het betrekken van de opdrachtgever bij de voortgang van het project. 

 

Dit is het programma:

 

09.00 uur – Start dagdeel 1

 

Aandacht voor: 

 • Kennismaking en verwachtingen inventariseren
 • Projectfaseringen en projectrollen
 • Project startup
 • Project branding
 • Stakeholdermanagement
 • Risicomanagement

12.00 uur – Einde dagdeel 1

 

---

 

09.00 uur – Start dagdeel 2

 

Aandacht voor:

 • Verandermanagement en leiderschap in projecten 
 • Aan de slag met:
 • Uitwerken van een project-opstart
 • Uitwerken van een Work Breakdown Structure

12.00 uur  - Einde dagdeel 2

 

 

 

Jessica van Hees

Sprekersfoto
Senior transitiemanager Facilitair en Bedrijfsvoering
Jessica van Hees-Jongman werkt sinds 2012 in de kern van F-Fort, de specialist voor strategische transities vanuit Facilities en Procurement. Zij is momenteel primair actief als Group Facility Manager a.i. bij Action. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de Europese facilitaire dienstverlening voor alle distributiecentra en het hoofdkantoor van Action.

Cedeo

© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.