Logo

Leergang Hospitality Management

Realiseer een strategisch gastvrijheidsconcept binnen uw organisatie

Opleidingbeeld
Door het juist gebruiken van gastvrijheid kunt u niet alleen toegevoegde waarde creëren, klanttevredenheid en –loyaliteit vergroten, maar ook medewerkerstevredenheid, passie en teamwork. Hoe kunt u dit ontwikkelen en borgen binnen uw organisatie? Hoe zorgt u vanuit FM voor de cultuurveranderingen bij medewerkers? En welke rol speelt management en leiderschap hierbij?

Hospitality Management

Als (facilitair) manager is het een uitdaging om hospitality te vertalen naar de werkvloer. Het vraagt om een inspirerende visie, een helder strategisch gastvrijheidsconcept, een duurzame veranderstrategie en dienend leiderschap. Gastvrijheid ontwikkelen en borgen vraagt om diverse skills. Denk aan visie- en conceptontwikkeling, leiderschap, maar ook kennis in gedrags- en cultuurverandering. Inzichten uit verandermanagement kunnen u helpen om uw gastvrijheidsvisie te realiseren. Het noodzakelijke verandertraject vraagt ook om een breed draagvlak binnen de organisatie.

 

Hoe zorgt u voor een duidelijke inrichting in processen en hoe creëert u draagvlak en verandering binnen de teams en individuen? Hoe kunt u Facility Providers van uw organisatie inspireren om mee te gaan in het concept? De praktijk laat zien dat er een enorme cultuurverandering noodzakelijk is om gastvrijheid daadwerkelijk een plaats te geven. Hoe zorgt u vanuit FM voor de cultuurveranderingen bij medewerkers? In deze leergang krijgt u inzicht in de theorie van gastvrijheid, weet u hoe u hospitality meetbaar maakt en heeft u uw eigen visie en conceptplan ontwikkeld toegespitst op uw eigen organisatie. Dit wordt behandeld in 6 modules. 

 

"Een hele goede leergang met veel inspiratie en tools om mee aan de slag te gaan. Bedankt!"
Nicolle Broeren, Facilitair Coördinator bij Kentalis

 ---

"Eind reis door hospitalityland met veel enthousiasme en praktische tools. Het aanbevelen waard"
Caroline Tieland, manager Hospitality & Services

 

Kijkje nemen bij unieke locaties
De bijeenkomsten worden gehouden op verschillende inspirerende locaties. Daarnaast passeren diverse gastsprekers de revu en krijgt u op de locaties een inspirerende rondleiding om het hospitality concept te proeven. 

 


De leergang

Tijdens de leergang gaat u aan de slag met hospitality binnen uw eigen organisatie en krijgt u na elke bijeenkomst een opdracht mee naar huis zodat u aan de slag kunt met uw hospitality concept. De leergang wordt afgesloten met het geven van een presentatie over uw actieplan. Gedurende de leergang krijgt u toegang tot een digitale leeromgeving met verdiepende informatie, lesmateriaal en toegang tot docenten en collega-deelnemers van het programma. Voorafgaand aan de leergang krijgt u de mogelijkheid om uw eigen leerwensen en –behoeften te delen met de programmamanager. 

 

Na het volgen van deze 6 daagse leergang:

  • Heeft u diepgaand inzicht in de theorie van gastvrijheid en beleving;
  • Heeft u een strategische hospitality visie en concept ontwikkeld voor uw eigen organisatie;
  • Weet u die visie uit te dragen en draagvlak te creëren,
  • Kunt u hospitality analyseren en meten;
  • Heeft u inzicht in wat dienend leiderschap inhoudt en bent u zich bewust van belemmerende en stimulerende leiderschapsvaardigheden;
  • Heeft u een plan ontwikkeld en bent u in staat om zelfstandig gastvrijheid te ontwikkelen en borgen binnen uw organisatie;
  • Kunt u vanuit FM voor noodzakelijke cultuurveranderingen bij medewerkers zorgen.

Doelgroep

Managers, facilitair managers, beleidsmedewerkers, teamleiders en leidinggevenden uit alle branches. Gezien de tactisch-strategische inhoud van het programma is de leergang minder geschikt voor operationeel medewerkers.

 

 

Deelname
Deelname aan de leergang kost €3995,- (excl. btw) per persoon. Maximaal aantal deelnemers is 12 personen en de deelnemers zijn allen ervaren professionals.

Theorie direct zichtbaar in de praktijk
De leergang Hospitality Management biedt u de kennis, inzichten, vaardigheden en tools, zoals de 6 sleutels tot gastvrijheid en het gastvrijheidsdashboard, om hospitality vorm te geven in uw eigen organisatie. De opleiding bestaat uit zes bijeenkomsten van een dag, verspreid over een periode van vijf maanden. De bijeenkomsten worden gehouden op verschillende inspirerende locaties.


Laura de la Mar is programmamanager van het traject en expert in het vakgebied. Daarnaast passeren diverse gastsprekers de revu en krijgt u op de locaties een inspirerende rondleiding om het hospitality concept te proeven. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: visie op gastvrijheid, gastvrijheid managen, verandermanagement en leiderschap.

Wilt u meer weten over de unieke locaties, het programma of de gastsprekers, download dan de brochure.

“Veel geleerd. Inspirerend veel praktijkvoorbeelden die direct toepasbaar zijn! Dank je wel!”

 Karin van der Sande, Afdelingshoofd services en catering bij de Gemeente Eindhoven

 

“Leuke, leerzame leergang, goed toepasbaar in eigen organisatie.”

Michael Zijlstra, Ketenmanager gastvrijheid bij Isala in Zwolle

 

“Zeer zinvol en leerzame leergang. Een aanrader!”

F. Zantingh, Manager bij Lang Leve Thuis

 

"Mooi kompas naar gastvrijheid!"

Jack Harnisch, teamhoofd services en huisvesting VRH

 

"Eind reis door hospitalityland met veel enthousiasme en praktische tools. Het aanbevelen waard!"

Caroline Tieland, manager Hospitality & Services

 

"Een hele goede leergang met veel inspiratie en tools om mee aan de slag te gaan. Bedankt!"

Yvon Bijvoet, floormanager gemeente Haarlemmermeer

 

"De ervaring met de leergang Hospitality was zeer positief. Ik zal hier veel van meenemen voor mijn verdere ontwikkeling en gastvrijheid binnen het Erasmus MC. Wat een gastvrije ervaring!"

Anja van Bavel, Facilitair Manager bij Erasmus MC

 

"Het was een zeer interactieve training met een mooie koppeling tussen theorie en praktijk. Dit met enthousiaste docenten." 

Nicolle Broeren, Facilitair Coördinator bij Kentalis

 

"Inspirerend en uitnodigend."

Henk Langerak, Facilitair Manager bij Christelijke Hogeschool Ede

 

"Met recht een leergang waarbij je leert van elkaar en ideeën en inspiratie opdoet. Waarbij een basis wordt gegeven voor de vervolgstappen."

Wenny Braam, Afdelingshoofd Services van St. Antonius Ziekenhuis

Laura de la Mar

Sprekersfoto
Trainer, coach, adviseur, spreker en eigenaar bij Gastvrijheid in Bedrijf
Laura de la Mar is FM’er in hart en nieren en heeft een grote passie voor gastvrijheid. Haar missie als oprichter van Gastvrijheid in Bedrijf is om Nederland en België gastvrij(er) te maken. Samen met haar gedreven collega’s helpt ze organisaties in diverse branches om gastvrijheid te ontwikkelen en borgen. Sinds 2006 is ze gespecialiseerd in gastvrijheid en deelt ze haar kennis als auteur, trainer en spreker. Ze schreef met John Hokkeling in 2012 het boek “Mood Maker”. In 2019 kwam het boek “Het geheim van gastvrijheid” uit. Laura in 5 woorden: enthousiast, gedreven, praktisch, waarderend en inspirerend.

Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.