Logo

Inspiratietour Zuidas: bezoek de werkomgeving van de toekomst

Kijkje in de keuken bij EDGE Olympic, Circl en Goede Doelen Loterijen

Opleidingbeeld
Flexibel, duurzaam, circulair én voorzien van slimme technologie voor optimale werkplekken. Op de Amsterdamse Zuidas is het allemaal te vinden in aansprekende gebouwen! Ga mee op deze verrassende inspiratietour voor een kijkje in de keuken bij EDGE Olympic, Circl en het nieuwe kantoor van Goede Doelen Loterijen, het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland.

Inspiratietour Zuidas: in het kort

Wat leert u?

Deze inspiratietour biedt de unieke kans om in een kort tijdsbestek drie toonaangevende gebouwen te bezoeken aan de Amsterdamse Zuidas. In één middag doet u volop nieuwe ideeën op voor de werkomgeving in uw organisatie.

 

Na deze inspiratietour:

  • Weet u hoe u flexibele en duurzame huisvestings- en inrichtingsdoelstellingen effectief kunt combineren in de praktijk.
  • Heeft u inzicht in de nieuwste trends en toepassingen op het gebied van circulariteit en slimme technologie op de werkplek.
  • Weet u welke mogelijkheden u heeft om de gebruikers- en klantervaring van de werkomgeving in uw organisatie te verbeteren.
  • Heeft u met vakgenoten van gedachten kunnen wisselen over de uitdagingen waar u in de praktijk tegenaan loopt.
  • Heeft u de ingrediënten verzameld voor een aantrekkelijke en toekomstbestendige werkomgeving.

Tijdens de inspiratietour krijgt u een exclusieve rondleiding in de volgende gebouwen:

 

EDGE Olympic – Zet je werkplek naar je hand met een app

De smartphone als sleutel en afstandsbediening van de werkomgeving? EDGE Olympic is allesbehalve een traditioneel kantoorgebouw. Via een app kunnen gebruikers hun werkplek naar hun eigen hand zetten met het regelen van verlichting, temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2-niveau. Met dezelfde technologie kunnen gebruikers ook snel collega’s lokaliseren, de bezettingsgraad controleren, toegang krijgen tot de parkeergarage of vergaderzalen boeken.

 

Circl – Van voor tot achter compleet recyclebaar

Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO, is één groot ‘living lab’ van nieuwe vondsten, recycling en energiezuinige oplossingen. Enkele voorbeelden. Het gebouw is geïsoleerd door het gebruik van vezels uit 16.000 ingezamelde jeans. Het is voorzien van een lift die eigendom van de fabrikant blijft en betaald wordt op basis van gebruik. 

 

Bij Circl kun je ook kennis maken met circulaire horeca: de pure smaken van lokale en duurzame producten. Alles wat je hier ziet, hoort, proeft, ruikt en voelt heeft een duurzaam, circulair verhaal. Van stoelen van gerecyclede koelkasten tot gerechten met geredde groenten in de hoofdrol.

 

Goede Doelen Loterijen – Iedereen een eigen werkplek

Het nieuwe kantoorpand van de Goede Doelen Loterijen is beloond met een BREEAM-NL Outstanding certificaat. Het gerenoveerde pand is gevestigd in een pand dat langdurig leegstond. Inmiddels is het gebouw omgetoverd tot het meest duurzaam gerenoveerde pand van Nederland. 

 

Ook opvallend in deze tijd: tegen de heersende trend in heeft iedere medewerker een eigen werkplek. Er zijn wel flexplekken voor mensen in multidisciplinaire teams die aan projecten werken, maar daarnaast is er voor alle 600 medewerkers een eigen vaste werkplek.

 

 

Voor wie is deze inspiratietour?

Deze unieke inspiratietour is interessant voor iedere facility professional die:

  • inspiratie wil opdoen voor huisvesting en inrichting van de werkomgeving in zijn of haar organisatie;
  • een kijkje in de keuken wil hebben bij toonaangevende en vooruitstrevende gebouwen;
  • flexibiliteit, duurzaamheid en toepassing van slimme technologie op de werkplek hoog op de agenda heeft staan.

Kijkje in de keuken bij EDGE Olympic, Circl en Goede Doelen Loterijen

Bezoek in één middag drie toonaangevende gebouwen aan de Amsterdamse Zuidas: EDGE Olympic, Circl en het nieuwe kantoor van Goede Doelen Loterijen, het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland.

 

Inspiratietour Zuidas: programma

Deze inspiratietour onder begeleiding van 'tourguide' Peter Runhaar biedt de unieke kans om in een kort tijdsbestek drie unieke gebouwen te bezoeken aan de Amsterdamse Zuidas. In één middag doet u volop nieuwe ideeën op voor de werkomgeving in uw organisatie.

 

12:00 uurLunch en rondleiding Circl - Peter Runhaar

Circl is een prachtig voorbeeld van facilitaire samenwerking. CSU, Spirit en Vermaat vormden samen met initiatiefnemer ABN AMRO een coalitie om alle circulaire doelstellingen waar te kunnen maken. 

 

Circl is inmiddels uitgegroeid tot nieuwe ‘hotspot’ op de Zuidas: een ontmoetingsplaats voor start-ups en onderwijsinstellingen, voor buurtbewoners en gevestigde ondernemingen, voor overheden en burgers, voor ngo’s en instellingen.

 

 

14:15 uur – Bezoek aan EDGE Olympic - Erik Ubels & Cees van der Spek

EDGE Olympic is ontworpen als een groot, open ecosysteem waarbinnen kleinere gemeenschappen eenvoudig aansluiting vinden bij andere gebruikers. Het resultaat is een inspirerende omgeving met vele soorten flexibele werkplekken die ruimte biedt aan elke werkvorm. 

 

Het gebouw is grotendeels circulair. De basis van het kantoorgebouw wordt gevormd door een oud, bestaand pand. Bovendien is er nu al gedacht aan het moment dat de levensduur van het gebouw is verstreken. De bovenste twee verdiepingen hebben bijvoorbeeld een houten constructie die relatief eenvoudig gedemonteerd kan worden voor toekomstig hergebruik.

 

 

 

15:45 uur – Bezoek aan Goede Doelen Loterijen - Esther Wubben

Voor het pand van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) is in het ontwerp veel aandacht besteed aan het binnenklimaat en een aangename akoestiek. Om te voldoen aan het BREEAM Outstanding zijn er allerlei duurzame innovaties toegepast op en onder het dak. 

 

Het nieuwe kantoor heeft een glasgevel en een bijzonder bladerdak. Dit dak verzamelt niet alleen het regenwater voor gebruik in het pand, maar bevat ook hoog rendement zonnepanelen. Daarnaast heeft het gebouw energieopwekkende ramen.

 

Foto: Jasper Juinen

 

16:45 uur – Netwerkborrel

Peter Runhaar

Sprekersfoto
Media-ondernemer, hoofdredacteur en journalist
Peter Runhaar is media-ondernemer, hoofdredacteur en journalist. Hij was hoofdredacteur van magazines op verschillende vakgebieden, waaronder finance, marketing en HRM. Peter heeft een fascinatie voor ‘nieuw ondernemerschap’ en ‘nieuw organiseren’. Hij publiceerde in 2017 ‘De kleine Semler’ en schreef een groot aantal artikelen over innovaties op het gebied van HR, Facility Management en leiderschap, onder meer voor het Financieele Dagblad en diverse vaktijdschriften, waaronder HR Strategie en F-Facts. Voor deze laatste titels onderzocht hij onderscheidende en vernieuwende concepten op het gebied van circulair bouwen en circulair ondernemen.

Esther Wubben

Sprekersfoto
Projectleider Huisvesting bij de Nationale Postcode Loterij
Esther Wubben is projectleider Huisvesting bij de Nationale Postcode Loterij. In die hoedanigheid is ze nauw betrokken geweest bij de oplevering van het nieuwe kantoorpand van de Goede Doelen Loterijen aan de Beethovenstraat in Amsterdam. Eerder was ze coördinator Concept Center bij de Nationale Postcode Loterij.

Erik Ubels

Sprekersfoto
Chief Technology Officer bij OVG Real Estate
Erik Ubels is Chief Technology Officer bij OVG Real Estate, de eigenaar van EDGE Technologies. EDGE heeft als doel om gebouwen te realiseren die bijdragen aan de gezondheid van de gebruikers; het bedrijf doet dit door kennis op het gebied van Real Estate te combineren met hoogwaardige technologie. Erik heeft eerder gewerkt bij Philips, KPMG en Deloitte.

Cees van der Spek

Sprekersfoto
Public Affairs & Global Corporate Relations Director bij EDGE Technologies
Cees van der Spek is Public Affairs & Global Corporate Relations Director bij EDGE Technologies. Hij is een van initiatiefnemers van deze tech scale-up vanuit OVG Real Estate. EDGE heeft als doel om gebouwen te realiseren die bijdragen aan de gezondheid van de gebruikers; het bedrijf doet dit door kennis op het gebied van Real Estate te combineren met hoogwaardige technologie.

Downloads


Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.