Logo

Inspiratietour Schiphol: bezoek healing, co-working & smart offices

Kijkje in de keuken bij Microsoft, Macaw en Douane Schiphol Cargo

Opleidingbeeld
Een gezonde en ‘slimme’ werkomgeving voorzien van de laatste technische snufjes, die ruimte biedt aan uiteenlopende werkvormen (van co-working tot Agile). Rondom luchthaven Schiphol is het allemaal te vinden in drie aansprekende gebouwen. Ga mee op deze verrassende inspiratietour voor een kijkje in de keuken bij Microsoft, Macaw en Douane Schiphol Cargo.
Datum en locatie: dinsdag 5 november 2019 om 12:00, Macaw Hoofddorp
Prijs: € 490 excl. 21% btw

Inspiratietour Schiphol: in het kort

Wat leert u?

Deze inspiratietour biedt de unieke kans om in een kort tijdsbestek drie toonaangevende gebouwen te bezoeken op en rond Schiphol. In één middag doet u volop nieuwe ideeën op voor de werkomgeving in uw organisatie.

 

Na deze inspiratietour:

  • heeft u inzicht in de nieuwste trends en toepassingen op het gebied van Healing Offices, co-working en slimme technologie op de werkplek;
  • weet u welke mogelijkheden u heeft om de gebruikers- en klantervaring van de werkomgeving in uw organisatie te verbeteren;
  • heeft u met vakgenoten van gedachten kunnen wisselen over de uitdagingen waar u in de praktijk tegenaan loopt;
  • heeft u de ingrediënten verzameld voor een aantrekkelijke en toekomstbestendige werkomgeving.

Tijdens de inspiratietour krijgt u een exclusieve rondleiding in de volgende gebouwen:

 

Microsoft hoofdkantoor Nederland – Co-working in de Micro Polis

Het moest een revolutie worden, het nieuwe hoofdkantoor van Microsoft in Nederland. En daarmee is  het idee van een Micro Polis geboren, een wereld in het klein. Een plek waar gezondheid en welzijn centraal staan, geholpen door de technologie. Een groene en duurzame omgeving ook: circulair en klimaatneutraal. En tegelijkertijd smart en Agile met veel ruimte voor co-working.

 

 

Macaw – Healing Office reduceert stress

Het nieuwe pand van digital marketingbureau Macaw in Hoofddorp is gebaseerd op het concept Healing Offices®, een ontwerpmethodiek die bijdraagt aan de productiviteit en het welzijn van de gebruikers. En wat blijkt na vergelijkende metingen tussen het oude en nieuwe kantoor? De nieuwe omgeving biedt een inspirerend, betekenisvol en divers design, wat het gevoel van comfort en trots bevordert en stress met 40 procent reduceert.

 

Douane Schiphol Cargo – Salonkantoor als lang houdbaar concept

Douane Schiphol Cargo, onderdeel van de Belastingdienst, werkt in een zogenaamd salonkantoor. Bij een salonkantoor zijn ruimtes aan elkaar gekoppeld en loop je van de ene ruimte naadloos naar de volgende ruimte. Doordat hiermee zoveel ruimtewinst wordt geboekt kan er een grote variëteit aan ruimtes worden aangeboden. Door deze keuzevrijheid ervaren werknemers meer privacy en kunnen ze zich beter concentreren.

 

 

Voor wie is deze inspiratietour?

Deze unieke inspiratietour is interessant voor iedere facility professional die:

  • inspiratie wil opdoen voor huisvesting en inrichting van de werkomgeving in zijn of haar organisatie;
  • een kijkje in de keuken wil hebben bij toonaangevende en vooruitstrevende gebouwen;
  • een gezonde werkomgeving en toepassing van slimme technologie op de werkplek hoog op de agenda heeft staan.

 

Inspiratietour Schiphol: programma

Deze inspiratietour biedt de unieke kans om in een kort tijdsbestek drie unieke gebouwen te bezoeken op en rond Schiphol. In één middag doet u volop nieuwe ideeën op voor de werkomgeving in uw organisatie.

 

12:00 uur – Lunch in Hoofddorp 

 

13:00 uur – Bezoek aan Macaw – Coen van Dijck

 

Mede door de integratie van natuur en daglicht in het nieuwe pand van Macaw voelen medewerkers zich over het algemeen energieker dan in hun vorige werkomgeving. Ze zijn beter in staat zich te ontspannen na en te herstellen van een drukke werkdag. Door het integreren van een ontspanningsruimte kunnen medewerkers bovendien ontspannen tussen hun werkzaamheden door.

 

De nieuwe werkomgeving stimuleert beweging, een actieve lichaamshouding en persoonlijk contact met collega’s, wat het gevolg is van een actief werkplek design. Werknemers hebben hierdoor het gevoel dat zij sneller met elkaar kunnen schakelen en ‘dingen makkelijker geregeld krijgen’. Dit alles vertaalt zich naar 10 procent verhoging van de productiviteit van de werknemers.   

 

 

14:30 uur – Bezoek aan Microsoft – Coen van Dijck

 

Op het hoofdkantoor van Microsoft op Schiphol is 2000 vierkante meter toegewezen aan start-ups. En pal tussen die bedrijfjes zit The Lab, voor allerlei soorten educatie. Iedere school, universiteit of een andere onderwijsorganisatie mag hier lesgeven, al dan niet in samenwerking met Microsoft.

 

Van de overgebleven 8000 vierkante meter wordt slechts een kwart gebruikt door alleen Microsoft. De rest van het gebouw is publiek toegankelijk. Zo is de gehele begane grond een open en transparante ‘showcase’. Op de eerste verdieping huist een intelligent restaurant plus koffiebar waarin de klant zelf de barista is. Via sensoren wordt met de gasten gecommuniceerd over zaken als afval en voedingswaardes.

 

 

15:45 uur – Bezoek aan Douane Schiphol Cargo – Bert Wessels & Fred Bos

 

Hoewel het salonkantoor bij Douane Schiphol Cargo inmiddels bijna zes jaar in gebruik is, is er – behalve het beperkt schuiven met losse inrichting en werkplekken – sinds de ingebruikname amper iets aangepast. De kracht van het concept zit in het meanderende karakter; je loopt van ruimte naar ruimte zonder dat je het merkt. 

 

Het kantoorconcept is bovendien toekomst-proof, aldus Bert Wessels, adviseur/programmamanager van het Centrum voor Facilitaire Dienstverlening van de Belastingdienst. “Je ziet nieuwe manieren van werken zoals scrummen en Agile werken steeds meer naar voren komen. Dat betekent dat je activiteiten niet veranderen, maar wel de samenstelling van je teams en de manier van samenwerken. Binnen het concept van het salonkantoor kun je zo’n wijziging probleemloos doorvoeren.”

 

 

17:00 uur – Netwerkborrel

 

 

Locatie
Macaw
Taurusavenue 16E
2132 LS Hoofddorp (bereken route)


Plattegrond

Coen van Dijck

Sprekersfoto
Managing Director en partner van ontwerp studio D/DOCK
Coen van Dijck wordt gedreven door ontwerpen die verder reiken dan de functie alleen; designs die bijdragen aan het comfort van de mens en aan een duurzame toekomst. Door zijn commerciële achtergrond en jarenlange ervaring op het gebied van project management, weet hij een ontwerp te benaderen als business case die bijdraagt aan de performance van een bedrijf of individu.

Fred Bos

Sprekersfoto
Partner in BOS ALKEMADE architecten
Fred Bos is partner in BOS ALKEMADE architecten. Het bureau ontwerpt onder meer innovatieve kantooromgevingen. Fred volgde de opleidingen interieurarchitectuur en omgevingsvormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Bert Wessels

Sprekersfoto
Adviseur/programmamanager
Bert Wessels is adviseur/programmamanager van het Centrum voor Facilitaire Dienstverlening van de Belastingdienst.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.