Logo

Inspiratietour Circulair: bezoek duurzaam vitale gebouwen

Kijkje in de keuken bij Pharos Hoofddorp, Amsterdome en Royal HaskoningDHV

Opleidingbeeld
Circulair, energieneutraal, gerecycled en vitaal. Het is allemaal te vinden in drie toonaangevende duurzame gebouwen rondom Amsterdam. Ga mee op deze verrassende inspiratietour voor een kijkje in de keuken bij Pharos Hoofddorp, Amsterdome en Royal HaskoningDHV.
Prijs: € 590 excl. 21% btw
Info: Helaas we hebben deze training momenteel niet op de planning, toch interesse? Klik hieronder op 'Houd mij op de hoogte' of vraag 'Incompany info' aan.

Inspiratietour Circulair: in het kort

Wat leert u?

Deze inspiratietour biedt de unieke kans om in een kort tijdsbestek drie circulaire gebouwen te bezoeken. In één middag doet u volop nieuwe ideeën op voor de verduurzaming van de werkomgeving in uw organisatie.

 

Na deze inspiratietour:

  • Weet u hoe u duurzame huisvestings- en inrichtingsdoelstellingen effectief kunt invullen in de praktijk.
  • Heeft u inzicht in de nieuwste trends en toepassingen op het gebied van circulariteit, duurzaamheid en vitaliteit op de werkplek.
  • Weet u welke mogelijkheden u heeft om de gebruikers- en klantervaring van de werkomgeving in uw organisatie te verbeteren.
  • Heeft u met vakgenoten van gedachten kunnen wisselen over de uitdagingen waar u in de praktijk tegenaan loopt.
  • Heeft u de ingrediënten verzameld voor een aantrekkelijke en toekomstbestendige werkomgeving.

Tijdens de inspiratietour krijgt u een exclusieve rondleiding in de volgende gebouwen:

 

Pharos Hoofddorp – Kantoorgebouw dat zelf energie opwekt en afval composteert

Het Pharos kantoorgebouw in Hoofddorp zit boordevol bijzondere innovaties. Zo is de buitengevel voorzien van panelen die zonne-energie opwekken voor de verlichting en communicatie in het gebouw. Het pand is verder ingericht met circulaire binnenwanden van gerecycled papier. Binnen het gebouw wordt al het afval gescheiden aan de bron. In de kelder staat bovendien een composteermachine die al het groenafval binnen 48 uur verwerkt. 

 

Amsterdome – Iconisch gebouw volledig circulair opgebouwd en ingericht

De Amsterdome is volledig gebouwd met hergebruikte materialen en daarmee de eerste circulaire eventlocatie van Nederland. Als basis diende de koepel van het bekende Aviodome, jarenlang de blikvanger en thuishaven van het Nationaal Luchtvaart Museum op Schiphol. Na de afbraak in 2004 lagen de onderdelen van de iconische koepel jarenlang opgeslagen in zeecontainers.

 

In 2018 wordt de koepel op het nippertje van de sloop gered en in volle glorie heropgebouwd in Amsterdam-West met een nieuwe functie en nieuwe naam: Amsterdome. De inrichting heeft daarbij een upgrade gekregen naar 21ste eeuwse circulaire maatstaven en biedt met een vloeroppervlak van in totaal 5.000 m² ruimte voor congressen, events en feesten.

 

Royal HaskoningDHV – Autogarage krijgt tweede leven - Frits Smedts

Het kantoor van Royal HaskoningDHV in Amsterdam is een perfect voorbeeld van recycling van een bestaand gebouw. Het gerenoveerde pand – een voormalige autogarage – is qua inrichting zoveel mogelijk circulair uitgevoerd. Daarnaast is het energieneutraal, heeft het een gezond werkklimaat en wordt onderlinge samenwerking gestimuleerd door de open, flexibele werkomgeving. Contact Amsterdam biedt binnen hetzelfde gebouw een broedplaats voor startups en creatieve bedrijven zoals uitvinders, grafici, ontwerpers en kunstenaars. 

 

 

Voor wie is deze inspiratietour?

Deze unieke inspiratietour is interessant voor iedere facility professional die:

  • inspiratie wil opdoen voor huisvesting en inrichting van de werkomgeving in zijn of haar organisatie;
  • een kijkje in de keuken wil hebben bij toonaangevende en vooruitstrevende gebouwen;
  • circulariteit, duurzaamheid en vitaliteit op de werkplek hoog op de agenda heeft staan.

 

 

Inspiratietour Circulair: bekijk 3 toonaangevende gebouwen

Circulair, energieneutraal, gerecycled en vitaal. Het is allemaal te vinden in drie toonaangevende duurzame gebouwen rondom Amsterdam. Ga mee op deze verrassende inspiratietour voor een kijkje in de keuken bij Pharos Hoofddorp, Amsterdome en Royal HaskoningDHV.

 

 

 

Inspiratietour Circulair: programma

Deze inspiratietour biedt de unieke kans om in een kort tijdsbestek drie circulaire gebouwen te bezoeken. In één middag doet u volop nieuwe ideeën op voor de verduurzaming van de werkomgeving in uw organisatie.

 

12:00 uur – Lunch bij Novotel Hoofddorp

 

12:45 uur – Bezoek aan Pharos Hoofddorp

Het Pharos-kantoorgebouw ondersteunt de vitaliteit en gezondheid van de gebruikers op allerlei fronten. Dankzij speciale technieken wordt een natuurlijk binnenklimaat gecreëerd dat een natuurlijke ervaring van frisse berg- en boslucht simuleert. Het bedrijfsrestaurant biedt eco-vriendelijke en lokaal geproduceerde producten. Op de 19e verdieping kunnen gebruikers terecht in de zogenoemde Reload Room: in 10 minuten tijd kun je je hier volledig opladen voor je werk!

 

 

14:15 uur – Bezoek aan Amsterdome

De Amsterdome is volledig gasvrij en zelfvoorzienend in energietoevoer en heeft een bijna volledig gerecycled interieur. Zo zijn alle bars gemaakt van de containers waarin de dakpanelen opgeslagen waren en zijn de design stoelen door middel van 3D printing gemaakt van oude koelkasten. 

 

Alle wanden zijn opgebouwd uit gerecycled gips; de vloerbedekking voor een aantal ruimtes is overgenomen van een kantoor van de Belastingdienst. Vanzelfsprekend zijn alle oorspronkelijke materialen opgeknapt en op elkaar afgestemd voor een prachtig interieur.

 

 

15:45 uur – Bezoek aan Royal HaskoningDHV – Frits Smedts

Het kantoor van Royal HaskoningDHV in Amsterdam bestaat uit een grote open ruimte met en hoog plafond met veel ruimte voor invallend daglicht. Hier is ruimte voor circa 100 medewerkers. Daarnaast is het gebouw open voor publiek in de vorm van een restaurant, een theater en een zogenoemde ‘makerspace’. De inrichting en services van het kantoor zijn door Royal HaskoningDHV zelf ontworpen in een dynamisch proces, waarbij circulariteit en energieneutraliteit centraal stonden. 

 

 

17:00 uur – Netwerkborrel bij Novotel Hoofddorp

 

 

Frits Smedts

Sprekersfoto
Director Services, Workplace Solutions bij Royal HaskoningDHV
Frits Smedts is Director Services, Workplace Solutions bij Royal HaskoningDHV. Daarvoor was hij Director Procurement & Facility Management bij hetzelfde bedrijf. Ook is hij Hoofd Bedrijfsbureau geweest bij RTB van Heugten.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.