Logo

Agile werken in het kantoor van de toekomst

Kijkje in de keuken bij ING, VGZ, KPMG en Konica Minolta

Opleidingbeeld
Werken op basis van Agile en Scrum – in multidisciplinaire teams in korte sprints - is bij steeds meer organisaties in opkomst. Tegelijkertijd wordt de werkvloer overspoeld met nieuwe digitale tools en devices. Wat betekent dit voor de inrichting van de werkomgeving en welke impact heeft dit op de medewerkers? Tijdens dit kijkje in de keuken leert u van collega’s van ING, VGZ en KPMG en ervaart u het kantoor van de toekomst in The Hub bij Konica Minolta.

Nieuwe technologische mogelijkheden op basis van het Internet of Things (IoT) en andere manieren van werken beïnvloeden onze werkomgeving. Tegelijkertijd ervaren medewerkers door traditionele kantoorinrichtingen en starre werkprocessen in toenemende mate belemmeringen bij het uitvoeren van hun werk.

 

Hoe integreer je Agile werken in je werkprocessen en hoe zorg je voor een werkomgeving die dit maximaal ondersteunt? Welke nieuwe technologieën kunnen bijdragen aan een optimale Employee Experience? Hoe kun je de werkomgeving inzetten om nieuwe talenten aan te trekken en bestaande talenten binnen boord te houden? Kortom, hoe zorg je voor een werkomgeving met gelukkige en vitale medewerkers?

 

Collega’s delen hun ervaringen met u

Tijdens dit Kijkje in de keuken krijgt u tips en inspiratie van uw collega’s van HR en Facility Management. Middagvoorzitter Eric Bijster is trainer en consultant op het gebied van organisatieverandering en Agile werken. Hij geeft tips en adviezen om werkprocessen beter te laten aansluiten bij behoeften van medewerkers en organisatiedoelen.

 

Richard Helmus is Manager Facility & Real Estate bij verzekeraar VGZ, winnaar van de Winning Workplace Award 2017. De inspirerende werkomgeving van VGZ legt de nadruk op inspireren, informeren en activeren, waarbij vitaliteit en de Employee Experience centraal staan. Hoe hebben Helmus en zijn team dit voor elkaar gekregen? Wat zijn de sleutels tot succes en lessons learned?

 

In het kader van vitaliteit hebben alle medewerkers van KPMG de beschikking over een wearable, Fitchain, die bijhoudt hoeveel stappen zij dagelijks zetten. Elke stap kan vervolgens te gelde worden gemaakt in de vorm van ‘virtueel geld’, dat medewerkers via een app kunnen verzilveren in de vorm van gezonde incentives zoals nieuwe sportschoenen of gratis smoothies. Hardwin Spenkelink en Mira Faas leggen uit welke rol blockchain als technologie hierin speelt en welke mogelijkheden Fitchain biedt voor de vitaliteit van de medewerkers.

 

Om sneller innovatieve producten in de markt te kunnen zetten adopteerde ING Nederland voor alle medewerkers Agile als dé manier van werken. Dit had verstrekkende gevolgen voor de functies en rollen van mensen én voor de inrichting van de werkomgeving op het Nederlandse hoofdkantoor. Marco van Pesch, HR Lead COO&IT NL, deelt zijn ervaringen met u en laat zien welke voordelen Agile oplevert voor medewerkers, organisatie én klanten.

 

Kantoor van de toekomst

The Hub is een experience center binnen het kantoor van Konica Minolta in Amsterdam, waar u kunt ervaren hoe het kantoor van de toekomst er uit zou kunnen zien. Hier maakt u kennis met ALICE, de virtuele receptionist die lobby’s en kantoren beheert, en ervaart u hoe medewerkers met holografische optische technologie efficiënter kunnen werken. En wat dacht u van Smart Room Booking, waarbij aan de hand van predictive analytics patronen in het gebruik van meeting rooms worden voorspeld?

 

Resultaten

Dit Kijkje in de Keuken biedt u: 

  • tips om Agile werken succesvol uit te rollen binnen de organisatie;
  • inspiratie voor de inrichting van een werkomgeving die bijdraagt aan de vitaliteit en productiviteit van medewerkers;
  • inzicht in belangrijke technologische ontwikkelingen met impact op de werkvloer;
  • een blik op het kantoor van de toekomst.

Doelgroep

Dit Kijkje in de keuken is bedoeld voor Facility en HR professionals die op zoek zijn naar innovatieve en effectieve oplossingen en beleid om de werkomgeving zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor huidige en toekomstige medewerkers.

 

13:00

Ontvangst met koffie/thee

 

13:30

Wat betekent Agile werken voor HR en facility? - Opening door middagvoorzitter Eric Bijster

 

14:00   

De werkomgeving van VGZ: inspireren, informeren en activeren – Richard Helmus

 

14:30

Wearable Fitchain zorgt bij KPMG voor vitaliteit op de werkvloer – Hardwin Spenkelink & Mira Faas

 

15:00

Pauze

 

15:15

Impact van Agile werken op functies, rollen en werkomgeving bij ING – Marco van Pesch

 

15:45

Het kantoor van de toekomst - Demo en rondleiding in The Hub van Konica Minolta

 

16:30

Wrap-up, vragen en discussie

 

17:00

Netwerkborrel

Richard Helmus

Sprekersfoto
Manager Facility & Real Estate bij verzekeraar VGZ
Richard Helmus is Manager Facility & Real Estate bij verzekeraar VGZ, waarmee hij in 2017 de Winning Workplace Award won. Bij VGZ werken HR en FM samen aan een werkomgeving die er niet alleen voor zorgt dat medewerkers elke dag met plezier naar hun werk gaan, maar die de verzekeraar ook helpt talent aan te trekken en werknemers te behouden. Vanuit Logistiek Management is Helmus sinds 1999 actief binnen FM. Vanaf 2012 is hij verantwoordelijk voor de FM-regieorganisatie binnen VGZ, die integraal onderdeel uitmaakt van bedrijfsonderdeel HR/FM oftewel Human Facility Management.

Marco van Pesch

Sprekersfoto
HR Lead bij ING Nederland
Marco van Pesch is HR Lead bij ING Nederland. In deze rol heeft hij de transformatie naar een Agile organisatie van dichtbij meegemaakt. Voorheen werkte hij als HR Manager bij Lost Boys. De afgelopen jaren heeft hij brede kennis opgedaan van alle aspecten van HR en heeft hij de HEAO Bedrijfskunde afgerond.

Mira Faas

Sprekersfoto
Accountant werkzaam bij KPMG
Mira Faas is 13 jaar als accountant werkzaam bij KPMG en heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate verdiept in en ingezet voor de verbetering van de vitaliteit van de KPMG’ers. Zij heeft bijgedragen aan de uitrol van een vitaliteitspilot, het Centennial feestjaar voorzien van een vitaal programma en is nu op basis van deze ervaringen gestart met onder meer de berekening van de True Value van een vitale medewerker. Ook ontwikkelt zij, samen met andere KPMG-collega’s nevenproducten die vitaliteit als basis hebben, zoals Fitchain en Data & Analytics. Zo legt zij met hart voor vitaliteit de verbinding tussen HR, cijfers en euro’s.

Eric Bijster

Sprekersfoto
Consultant en trainer bij Human Capital Group
Eric Bijster is consultant, trainer, projectmanager en loopbaancoach bij Human Capital Group. Hij heeft ruime ervaring opgedaan als strategisch adviseur voor management en directie bij organisatieveranderingen.

Hardwin Spenkelink

Sprekersfoto
Uitbouwen van de technische mogelijkheden van blockchain voor KPMG
Na afgestudeerd te zijn op het onderwerp crypto currencies is Hardwin Spenkelink aan de slag gegaan bij KPMG IT Advisory. Momenteel maakt hij onderdeel uit van het nieuw gevormde KPMG Distributed Ledger Services team, dat zich richt op blockchain technologie. Zijn taken spitsen zich onder meer toe op het uitbouwen van de technische mogelijkheden van blockchain voor KPMG.

Jeffrey Muller

Sprekersfoto
Market Development Manager
Jeffrey Muller is werkzaam bij Konica Minolta als Market Development Manager. In deze rol houdt hij zich bezig met het optimaal aan laten sluiten van de klantbehoefte en wensen aan IT oplossingen welke Konica Minolta nu en in de toekomst kan bieden voor hen. Hij heeft ruime ervaring opgedaan als het gaat om procesoptimalisatie op het gebied van document- en informatie management. Sinds de opening van het Experience Center “The Hub” is hij betrokken bij doorontwikkeling en uitbreiding van de getoonde oplossingen en innovaties.

Downloads


Cedeo

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
© MindCampus b.v. Auteursrecht voorbehouden.